Kanak - Kanak Riang Main Air..






Pada cuti Krismas yang lalu, Wak Meri’s family and the gang bersuka ria di A’Famosa Water World Resort. Korang dah pernah pergi tempat ni tak? Aku pun 1st time masuk ni..harap je jadi orang Melaka,  teeet… banyak tempat menarik kat sini..  antaranya Water World, Animal Safari, Cowboy Town, Resort Hotel, dan macam-macam lagilah.. korang tengok sendiri bila datang nanti.. Sampai je sana, amik kau!! Jamm nak mampus. Kereta banyak tu tak payah cakaplah, nama pun cuti. Memanglah orang ramai. Tapi aku dikira bernasib baik sebab tak payah beratur panjang nak beli tiket. Rezeki anak-anak katanya..

Bowling At MIBC..


Key: Siapa power main bowling angkat tangan!!!
Zack: Saya bang saya!! Saya ni power main tau, boleh baling bola sampai masuk longkang lane sebelah! Hebat tak saya??
Key: Ah, ko dengan mentadak ko sama je! Yang kau pergi masuk lane sebelah tu sapa suruh?
Zack: Eh bang saya mana masuk, saya baling bola je. Suka hati abg je cakap saya masuk lane sebelah. Abang dengan mentadak abang pun sama je.

Trip To Kedah



Assalamualaikum. Cuti semester hampir berakhir. Pergh tak sangka sekejap je masa berlalu. Biasanya student waktu ni ada yang buat kerja part-time, tak pun melancong. Tapi kebanyakan member-member aku waktu ini sedang melancongkan diri masing-masing di seluruh pelusuk negeri. Ho3.

Okay ni aku nak cerita pengalaman melancong ke Kedah. Dah lama tak ke sana. Pergi dengan menaiki bas gagap KKKL. Gerak pukul 9.00mlm, nanti boleh tidur. Perjalanan selama 8 jam tu lama tau. Rugi gerak siang. He3. Sampai sana terus kawan aku si Ridzuan amik bersama dengan si Syahmil. Terkejut jugak aku tengok si Syahmil ni ada. Aku ingat dia tak sampai lagi.

Memancing Dapat Siput? Ape Curlasst.




Siapa kat sini suka pergi memancing? Pancing ikan tau, pancing awek lain cerita (walaupun ni hobi aku gak). Memancing merupakan salah satu hobi yang telah aku lupakan sama sekali. Salah satu? Weh ape lagi hobi yang ko dah lupe? Tak tahu kenapa boleh lupa. Mungkin sebab peredaran zaman. Takde geng kaki pancing pun salah satu faktor. Tapi aku memang tak boleh lupakan kenangan pergi mancing (aku dah biasa sebut mancing, bukan memancing. jgn marah ye) sewaktu kanak-kanak dulu. Kene kejar dengan anjing, curik buah kat kebun orang (buah curik memang sedap, xtau kenapa), tercebur (jatuh) dalam parit, mata kail tersangkut kat pipi abg aku (2org pulak tu) , dan macam-macam lagilah. Memang berderet-deret. Malas nak citer banyak-banyak. Nanti bosan.